یکی از روش های پیشرفته جهت نصب شیرآلات در قسمت های مختلف ساختمان، نصب به صورت توکار است. نحوه انجام لوله کشی و نصب شیرآلات توکار به طور معمول اهمیت زیادی دارد و نباید بدون داشتن آگاهی کافی، دست به اقدامات خودسرانه بزنید.
البته نا گفته نماند که طریقه لوله کشی و نصب اکثر شیرآلات توکار شبیه به هم بوده اما در کل باید یک سری موارد اصولی را در نظر بگیرید تا کارهای تان با مشکل مواجه نشود. بنابر این اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید، توصیه می کنیم در ادامه مقاله نیز همراه ما بمانید.
تیم تهران تاسیسات به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته پاسخگوی تماس جهت مشاوره و اعزام تیم فنی :
09129242783
نحوه انجام لوله کشی و نصب انواع شیرآلات توکار
دقت داشته باشید با توجه به نوع شیرآلات و شرایط محیطی موجود، باید برای هر کدام از شیرآلات توکار، لوله کشی منحصر به فردی انجام شود. بنابر این پیش از لوله کشی و نصب شیرآلات توکار باید حتماً یک نقشه یا طرح جهت چیدمان فضای مورد نظر طراحی کنید.
در حین لوله کشی شیر توکار، عواملی همچون عمق ناحیه نصب مغزی، ارتفاع نصب، بخش داخلی شیرآلات، مسیر لوله کشی آب گرم و سرد تا مغزی، نحوه اتصال قسمت داخلی به لوله کشی و نصب بخش های خارجی شیرآلات را به هیچ عنوان نباید نادیده گرفت زیرا ممکن است کار نهایی با مشکل مواجه شود.
دقت داشته باشید برای لوله کشی و اجرای دوش توکار، باید ارتفاع از کف بین 90 الی 100 سانتی متر باشد. تفاوت مهم در این نوع لوله کشی با دیگر لوله کشی ها، اضافه شدن سر دوش در شیرآلات توکار بوده که باید با توجه به ساختار و مدل شیرآلات، لوله کشی را انجام دهید.
سر دوشی که برای لوله کشی دوش به صورت توکار می توانید از آن ها بهره بگیرید، شامل سر دوش سقفی، سر دوش دیواری و سر دوش متحرک می شود. سر دوش متحرک از قابلیت جا به جایی و تنظیم ارتفاع برخوردار است و شما می توانید از آن به سادگی استفاده کنید.
سر دوش های متحرک برای مکان هایی که دارای سقف کوتاهی هستند، به کار برده می شوند و مدل دیواری نیز در قسمت های مختلف دیوار نصب می شوند. قبل از لوله کشی و نصب شیرآلات توکار نیاز است چیدمان و قرار دادن دقیق شیرآلات مورد بررسی قرار بگیرد.
یکی دیگر از قسمت های دوش توکار، قسمت تشت پرکن بوده که در واقع همان محل خروجی است. در انتهای لوله های نصب شده، با توجه به نوع شان یک مغزی به آن ها وصل شده که حین اجرای لوله کشی باید نقطه نصب آن ها را علامت گذاری کنید و جهت جلوگیری از خروج شان از سطح دیوار، جای مناسبی با استفاده از قلم چکش ایجاد نمایید.
برای اجرای این کار دقت کافی به خرج دهید و بیش از اندازه دیوار را خراب نکنید. در آخر این مغزی با استفاده از پیچ های مخصوص به دیوار متصل می شوند. بهتر است بدانید اکثر مغزی ها از یک کاور پلاستیکی نیز جهت مراقبت برخوردار هستند.
برای لوله کشی و نصب شیرآلات توکار حتماً از افرادی که در این حوزه دارای تخصص کافی هستند، کمک بگیرید. برای اجرای دوش به صورت توکار می توانید از قطعات پلاستیکی یا قطعات برنجی استفاده کنید. بعد از متصل کردن مغزی ها در محل خروجی شیر، باید زانوهای مخصوص را به طرفین مغزی وصل نمایید.
در بیشتر موارد لوله آب گرم سمت چپ و لوله آب سرد مصرفی در سمت راست به زانوهای متصل به شیر وصل می شوند. مهار این لوله ها با استفاده از بست، اهمیت زیادی دارد و زانوی شیرآلات هم باید کاملاً تراز شوند. بعضی از این شیرآلات توکار از مغزی متصل به خود به شکل یک پارچه برخوردار هستند و از این جهت هم احتیاجی به وصل کردن ندارند.
هنگامی که تمام اتصالات مورد نظرتان را وصل کردید، کاور مغزی را جهت محافظت از آن نصب نمایید. در آخر هم نیاز است کاشی کاری را با دقت انجام دهید اما اجازه ندهید که مغزی شیر، با استفاده از مصالح پوشانده شوند. کاشی ها را متناسب با سایز قطر مغزی برش دهید و شیرالات را در قسمت بیرونی، آماده نصب اهرم کنترل کننده کنید.
بعد از انجام کاشی کاری، قطعه فلزی شیر به بخش مغزی متصل خواهد شد. برای دیگر شیرآلات توکار همچون ظرفشویی و روشویی نیز باید همین مراحل را طی کنید اما فراموش نکنید که ارتفاع استاندارد لوله کشی تمام آن ها به یک صورت نیست و با هم متفاوت هستند.
لوله کشی و نصب شیرالات توکار برای توالت هم شبیه به دوش توکار است اما در این روش فقط یک قسمت خروجی قابل اتصال به شلنگ موجود بوده و ارتفاع شیر توالت باید بین 40 الی 65 سانتی متر در نظر گرفته شود. اجرای شیرآلات توکار در سرویس های بهداشتی به تخصص بالایی نیاز دارد. به همین دلیل هم فراموش نکنید هر کسی از عهده انجام این کار بر نمی آید.
مزایا و معایب لوله کشی و نصب شیرآلات توکار
شیرآلات توکار نیز مانند دیگر تجهیزات ساختمانی، دارای برخی معایب و مزایا در اجرا یا طراحی هستند. از این رو قصد داریم در ادامه این قسمت شما را بیشتر با نقاط ضعف و قوت آن ها آشنا کنیم تا بعداً به مشکل برنخورید.
معایب
- به طور معمول شیرآلات توکار از پیچیدگی بالای برخوردار هستند و از آن جایی که تجهیزات شان خیلی در دسترس نیست، تعمیر ممکن است نسبت به سایر شیرآلات مقداری سخت تر باشد.
- برای نصب این نوع شیرآلات، دیواری که مد نظرتان است باید از دوام و ضخامت بالایی برخوردار باشد تا لوله ها دچار نشتی نشوند. در غیر این صورت امکان دارد با خرابی لوله ها و مشکلاتی همچون نم زدگی رو به رو شوید.
- لوله کشی و نصب شیرآلات توکار هزینه بالایی در پی دارد و برای کسانی که به دنبال اجرای شیرآلات مقرون به صرفه هستند، گزینه ایده آلی به حساب نمی آید.
مزایا
- این نوع شیرآلات به دلیل این که داخل دیوار قرار دارند و یک لایه محافظتی نیز بر روی آن ها قرار می گیرد، طول عمر زیادی دارند و به سادگی دچار پوسیدگی نمی شوند.
- شیرآلات توکار در مقایسه با سایر شیرآلات قدیمی، فضای کمتری اشغال می کنند و انتخابی عالی برای مکان های کوچک هستند. برای تمیز کردن شیرآلات توکار احتیاجی به مصرف آب و بالا نیست و از این طریق هم می توانید بسیار صرفه جویی کنید.
ظاهر و طراحی این شیرآلات بسیار به روز بوده و حمام یا سرویس بهداشتی تان با استفاده از آن، لوکس تر به نظر می رسد.

کلام آخر
امروزه جهت لوله کشی و نصب شیرالات توکار از روش های مختلفی استفاده می کنند. به همین خاطر هم راهنمای راه اندازی و نصب آن ها می تواند به شما کمک بسیار زیادی کند تا دچار سردرگمی نشوید. در هر صورت سعی کنید این کار را به دست شرکت ها یا اشخاص با سابقه همچون شرکت تهران تأسیسات بسپارید تا سرویس کاران به بهترین شکل ممکن لوله کشی را برای تان انجام دهند و شاهد خروجی بی نظیری باشید.